Schutter bekent schietpartij Moorslede: “Ongeluk bij deal van amper kilogram cannabis”

Tom K. (26) uit Dadizele heeft bekend dat hij het fatale schot heeft gelost op de 20-jarige Elias K. uit Antwerpen op 15 augustus. “Hij had niet de intentie om te schieten en zeker niet om iemand dood te schieten”, zegt zijn advocaat Steven Henderickx. De Dadizelenaar vroeg zelf om een verklaring te mogen afleggen. Die vraag stelde hij vorige week al voor het eerst. “Hij heeft spontane bekentenissen afgelegd”, zegt zijn advocaat Steven Henderickx. “Hij heeft verklaard dat hij degene is die het fatale schot gelost heeft, maar benadrukte dat het om een ongeval ging. Hij had zeker niet de intentie om te schieten. Helaas was hij wel degene die het wapen bij zich had.”

Het liep mis bij de afhandeling van de deal, die over een kilogram cannabis ging. “En dus zeker niet over heroïne of steroïden. Het ging om een erg beperkte deal, die een ongelukkige afloop heeft gekend”, aldus Henderickx. K. legde een meer dan vijf uur durende verklaring af. Daarbij bekende hij niet alleen dat hij de trekker overhaalde; hij gaf ook meer details over de omstandigheden van de feiten en de dumpingplaats van het wapen.

“Het is niet zo, in tegenstelling tot wat bepaalde media reeds berichtten, dat het moordwapen al gevonden is. Mijn cliënt heeft wel duidelijke aanwijzingen gegeven over waar het achtergelaten is. Speurders zouden het nu vrij gemakkelijk moeten vinden. Het is dus niet opgedoken tijdens een huiszoeking. Vanwaar het geweer komt of van wie het precies was, is ook nog onduidelijk”, licht de advocaat verder toe.

De komende dagen zullen wellicht ook de andere aangehouden verdachten opnieuw verhoord worden. “Ik verwacht dat ook de twee Antwerpse vrienden van het slachtoffer, die vrij zijn onder voorwaarden, geconfronteerd zullen worden met de nieuwe verklaringen. Ondertussen is het duidelijk dat er aan de drugstransactie zelf meer mensen hebben meegewerkt dan al in beeld zijn gekomen in dit dossier. Het fatale schot is wel beperkt tot de zes personen die reeds aan de feiten gelinkt zijn”, geeft Henderickx nog mee.
Er is nog geen datum vastgelegd voor een reconstructie.

bron: Belga