Martinez schuift in elftal voor WK-kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus

door
Belga
Leestijd 2 min.

Bondscoach Roberto Martinez heeft in zijn basiselftal voor de WK-kwalificatiewedstrijd van vanavond in en tegen Cyprus in vergelijking met de met 0-2 verloren oefeninterland tegen Spanje drie wijzigingen doorgevoerd. Achterin moet Jordan Lukaku na zijn zwakke prestatie tegen La Roja plaatsruimen voor Thomas Vermaelen. De verdediger van AS Roma komt echter centraal achterin naast Toby Alderweireld te staan, waardoor Jan Vertonghen doorschuift naar de linkerflank. Mogelijk brengt Martinez ook tactisch wijzigingen aan, de bondscoach zei eerder al niet van een vast systeem gebruik te maken en paste in zijn clubverleden vaak zijn concept aan de tegenstander aan. Op de rechterflank komt Thomas Meunier zo mogelijk in een aanvallende rol terecht, ook in de beginfase van de oefeninterland tegen Spanje werd er daarmee geëxperimenteerd.

Op het middenveld is Radja Nainggolan het kind van de rekening. De Roma-middenvelder verliest zijn plaats aan Marouane Fellaini, die net op tijd verlost is van een rugblessure. Centraal op het middenveld behoudt Axel Witsel zijn stek. Eden Hazard, Kevin De Bruyne en Yannick Carrasco moeten voor aanvallende impulsen zorgen. Voorin krijgt Romelu Lukaku de voorkeur op Divock Origi.

De Rode Duivels gaan in het New GSP-stadion in de hoofdstad Nicosia op jacht naar de eerste punten in de kwalificaties voor het WK 2018 in Rusland en de eerste zege onder de nieuwe bondscoach Roberto Martinez. Vorige week donderdag startte het tijdperk-Martinez bij de nationale ploeg met een valse noot. In eigen huis gingen de Duivels met 0-2 - en vooral kansloos - onderuit tegen voormalig wereld- en Europees kampioen Spanje. Dat terwijl de vroegtijdige uitschakeling op het EK nog niet helemaal verteerd is bij het publiek.

De wedstrijd tussen Cyprus en België wordt dinsdagavond (20u45 Belgische tijd) afgetrapt. Op hetzelfde moment ontvangt Bosnië-Herzegovina Estland en speelt voetbaldwerg Gibraltar tegen Griekenland in Faro.

bron: Belga