Leuvenaar blijft in de cel voor dodelijke steekpartij op Brugse Markt

Leuvenaar blijft in de cel voor dodelijke steekpartij op Brugse Markt

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van Steven V.G. met een maand verlengd voor zijn rol in een dodelijke steekpartij op de Markt van Brugge. De Leuvenaar belandde donderdag terug in de cel na een schending van zijn voorwaarden. Vrijdag 30 mei 2014 rond 5 uur ’s morgens kreeg Mikey Peeters (19) het aan de stok met twee andere jonge mannen. In een daaropvolgende schermutseling werd het slachtoffer door zes messteken getroffen. Een dag later gaf Steven V.G. zich aan bij de politie. Zijn kompaan Suleyman B., die de fatale steken zou hebben toegebracht, is nog steeds voortvluchtig.

In de loop van het onderzoek kwam Steven V.G. in totaal al drie keer vrij. De eerste keer belandde hij terug in de cel toen hij ’s nachts in Leuven sigaretten ging kopen. De volgende keer deed een ongevalletje onder invloed van alcohol hem de das om. Eind mei 2016 werd V.G. door de Gentse KI voor de derde keer vrijgelaten. Sindsdien zou hij volgens het parket opnieuw verschillende voorwaarden aan zijn laars gelapt hebben. Hij ging onder andere naar Brugge, terwijl dat volgens zijn voorwaarden verboden was.

De verdediging wijst erop dat V.G. met ernstige medische problemen kampt. “We zoeken daarom naar een plaats waar hij langdurig residentieel kan opgenomen worden om zich te laten behandelen”, aldus meester Mieke Byttebier.

bron: Belga