Inge Vrancken vervangt Björn Soenens als nieuwe hoofdredacteur van “Het Journaal”

Inge Vrancken vervangt Björn Soenens als nieuwe hoofdredacteur van "Het Journaal"

Liesbet Vrieleman, algemeen directeur Informatie en Sport bij de VRT, heeft het nieuwe college van hoofdredacteurs voorgesteld aan de medewerkers van VRT Nieuws. Inge Vrancken wordt de nieuwe hoofdredacteur van “Het Journaal” op Eén en vervangt daar Björn Soenens. Die laatste ruilt de rol van hoofdredacteur voor die van verslaggever en analist van de belangrijke Amerikaanse presidentsverkiezingen van 8 november. Voortaan bestaat het college van hoofdredacteurs uit Brecht Decaestecker (digitaal), Griet De Craen (radionieuws en -duiding), Steven Samyn (televisieduiding) en Inge Vrancken (“Het Journaal”), onder leiding van Liesbet Vrieleman.
Bij “Het Journaal” wordt Inge Vrancken de nieuwe hoofdredacteur. Björn Soenens ruilt de rol van hoofdredacteur voor die van verslaggever en analist van de belangrijke Amerikaanse presidentsverkiezingen van 8 november.

Steven Samyn gaat aan de slag als nieuwe hoofdredacteur voor tv-duiding. Hiervoor komt Samyn over van De Tijd, waar hij als chef verantwoordelijk was voor de weekendkrant. Hij volgt Carl Voet op die vorige week bekend maakte dat hij opstapt als hoofdredacteur duiding.

bron: Belga