Kwal. WK 2018 - Kosovo speelt gelijk in eerste officiële wedstrijd

Kosovo heeft maandag meteen een punt gepakt in zijn eerste officiële wedstrijd. Op de eerste speeldag in kwalificatiegroep I voor het WK 2018 speelde het in 2008 onafhankelijk geworden land 1-1 gelijk in Finland. De Kosovaren moesten de match in grote onzekerheid voorbereiden. Pas uren voor de aftrap gaf de Wereldvoetbalbond FIFA zestien spelers die vroeger voor een ander land speelden de toestemming om nu voor Kosovo uit te komen. Het was Valon Berisha, middenvelder bij Red Bull Salzburg en tot maandag Noors international, die in de 60e minuut het eerste doelpunt van Kosovo scoorde. Vanop de penaltystip veegde hij de door Paulus Arajuuri in de 18e minuut op het bord gezette voorsprong van de Finnen uit, goed voor de 1-1 eindstand.