KU Leuven enige Belgische universiteit in top 100 van QS World University Rankings

KU Leuven enige Belgische universiteit in top 100 van QS World University Rankings

De KU Leuven is nog steeds de enige Belgische universiteit in de top 100 van universiteiten die het Britse Quacquarelli Symonds (QS) jaarlijks publiceert. De instelling staat op de 79ste plaats en stijgt daarmee zelfs drie plaatsen. In de top 200 staan vier Belgische universiteiten. Naast de KU Leuven zijn dat UGent (131, -7), de Franstalige katholieke universiteit UCL (154, -5) en de Vrije Universiteit Brussel (VUB) (182, +12).
Voorts staan nog vier andere Belgische universiteiten in de ranglijst: de universiteit van Antwerpen (UAntwerpen) op 209, de Franstalige vrije universiteit ULB op 216, de universiteit van Luik (ULg) op 315 (een daling met 50 plaatsen) en de universiteit van Bergen, die zijn intrede doet tussen de 501ste en 550ste plaats.
Op de internationale ranking staan drie Amerikaanse universiteiten aan de top: op nummer 1, al voor het vijfde jaar op rij, het Massachusetts Institute of Technology (MIT), gevolgd door Stanford University in Californië, en Harvard University in Cambridge, Massachussetts.

bron: Belga