Kevin Pauwels en Klaas Vantornout verlengen contract bij Marlux-Napoleon Games

door
Belga
Leestijd 2 min.

Kevin Pauwels en Klaas Vantornout hebben hun contract bij Marlux-Napoleon Games tot maart 2018 verlengd. Dat werd bij de presentatie van het team in het casino van Knokke bekendgemaakt. Pauwels, vorig jaar goed voor drie overwinningen, is blij dat hij nog minstens twee seizoenen de kleuren van Marlux-Napoleon Games mag verdedigen. "Dit geeft me vertrouwen", aldus de Kalmthoutenaar die naar eigen zeggen een goede voorbereiding achter de rug heeft. "Ik voel me goed, natuurlijk, ik ben intussen wel al 32 jaar, 'verbeteren' zal ik niet meer doen op mijn leeftijd. Ik hoop even sterk te zijn als vorig jaar en minstens even goed te doen."

Ook Vantournout toonde zich verheugd over zijn contractverlenging, temeer hij een horrorseizoen achter de rug heeft, waarin hij voortdurend achter de feiten aanliep. Nul overwinningen en slechts één podiumplaats, derde in de cross van Bredene. "Het was geen seizoen met ups & downs", blikte hij terug, "alleen maar downs. Ik heb een heel slechte winter achter de rug, zowel fysiek, als mentaal was het een moeilijke periode. Ik ben opgelucht dat die tijd nu achter mij ligt en ik mezelf heb teruggevonden deze zomer. Ik beleef weer plezier aan mijn sport en dat is voor mij het belangrijkste. Als je dat weer hebt, dan komt de rest vanzelf. Natuurlijk, ik ben intussen al 34 jaar, ik heb mijn leeftijd tegen en moet het niet hebben van de snelle explosieve crossen. Ik hoop af en toe mijn wedstrijd uit te kiezen, mijn ding te doen in een zware cross. Ik ben niet meer de kopman, maar ik kan daar mee leven. Ik wil die jonge gasten bijstaan en af en toe mijn moment uitkiezen, al besef ik wel dat het dan veel beter zal moeten in vergelijking met vorig seizoen."

"Klaas heeft veel betekend voor ons team", pikte manager Jurgen Mettepenningen in. "Dat ben ik niet zomaar vergeten en het was onze plicht on zijn contract te verlengen. Als hij stopt in maart 2018 heeft hij maar liefst tien jaar voor dit team gekoerst. Er zijn niet veel renners die dat kunnen zeggen en ik ben daar trots op."

.

bron: Belga