Jempy Drucker sprint naar zege in zestiende rit van de Vuelta

door
Belga
Leestijd 1 min.

Jean-Pierre "Jempy" Drucker heeft de zestiende etappe in de 71e Ronde van Spanje gewonnen. Na 156,4 kilometer van Alacaniz naar Peniscola (Castellon) hield de 29-jarige Luxemburger in een massasprint de Duitsers Rüdiger Selig en Nikias Arndt achter zich. Tweevoudig ritwinnaar Gianni Meersman moest met een vierde plaats vrede nemen en met Jonas Van Genechten en Tosh Van Der Sande op de plaatsen zes en negen, eindigden er nog twee Belgen in de top tien.

De 26-jarige Colombiaan Nairo Quintana (Movistar) blijft leider, met 3:37 voor op Chris Froome en 3:57 op zijn landgenoot Johan Esteban Chaves. De Spanjaard Alberto Contador, op 4:02, en de Engelsman Simon Yates, op 5:07, maken de top vijf compleet. Ben Hermans is met een vijftiende stek op 11:44 beste Belg.

Voor Drucker, die zijn carrière als veldrijder startte, is het de derde profzege op de weg, de tweede dit seizoen en de eerste in de WorldTour. In 2015 won hij de RideLondon Classic (1.BC), begin juni de proloog in de Ronde van Luxemburg (2.BC).

Morgen krijgen de renners een rustdag. Woensdag brengt de zeventiende rit hen van Castellon naar Llucena. Daar ligt de finish na 177,5 kilometer op de top van de Camins del Penyagolosa, een col van eerste categorie, slechts 3,8 kilometer lang, maar wel aan een gemiddeld stijgingspercentage van 12,5 procent.

bron: Belga