Back to work

De vakantie is achter de rug, dus breekt voor velen weer een drukke werktijd aan. Het ideale moment om een paar goede voornemens op een rijtje te zetten.
door
marketing
Leestijd 2 min.

Je kunt al beginnen met de weg naar het werk. Zoek naar een alternatieve route of probeer het eens met de fiets. Je routine doorbreken is belangrijk om je creativiteit levendig te houden. Het geeft je bovendien flink wat energie.

Wanneer je je collega's terugziet op het werk, maak je beter even tijd vrij voor een goed gesprek. Het zijn de mensen die we het vaakst zien, en toch vragen we zelden door tijdens een gesprek aan de koffiemachine. Van een echte uitwisseling van contact krijg je nochtans een opgewekt humeur, en dat maakt je werkdag dan weer aangenamer.

Nog een manier om meer ‘echt' contact op te zoeken: zit je collega op minder dan twintig meter afstand, ga er dan naar toe om je vraag te stellen in plaats van een mail te sturen. Onze mailbox is sowieso al verzadigd, dus dat zijn twee vliegen in één klap. Of zeg maar drie, want je hebt ook nog eens beweging gehad. Denk er op tijd aan om je benen even te strekken, ga naar de middagfitness of waag je aan yoga op het werk. Misschien kun je zelf wel ideeën lanceren om beweging en contact met de collega's te stimuleren? Naast beweging kan ook een siësta van een klein halfuurtje je productiviteit verhogen. De effecten van zo'n korte rustpauze zijn alleen maar positief: de stress vermindert, je geheugen verbetert, en het is gezond voor je hart.

Door Charlotte De Cort

(Foto Pexels)