Kunstenfestival Watou lokt ruim 24.000 bezoekers

door
Belga
Leestijd 1 min.

De 36e editie van Kunstenfestival Watou heeft het bezoekersaantal van vorig jaar verpulverd. Er waren 24.210 bezoekers over de voorbije twee maanden, dat is de helft meer dan vorig jaar. Een crowdfunding campagne moet de editie voor 2017 helpen financieren, nu het festival zijn Vlaamse subsidie kwijt is. Het Kunstenfestival startte in mineur, met het nieuws dat de Vlaamse subsidie, ter waarde van zowat 400.000 euro, niet toegekend wordt. Vzw Kunst, die het Kunstenfestival organiseert, kreeg heel wat positieve reacties binnen. "Die gaven ons moed", klinkt het.

"Kunstenfestival Watou is duidelijk voor duizenden mensen een begrip geworden en elk jaar groeien wij in het brengen van onze missie: samen met dichters, schrijvers, kunstenaars en andere creatieve geesten boeiende verhalen brengen. Met 'de kracht van mededogen' als rode draad creëerden we ook dit jaar opnieuw een uitzonderlijke ontmoetingsplaats."

Vzw Kunst richt de blik op de toekomst met het GGGG-plan (Geen Geld, Grote Goesting). Een crowdfundingcampagne moet 40.000 euro opleveren. Fans van het festival stortten ondertussen al een vierde van dat bedrag. Voor de rest van de verdwenen subsidies, zoekt de vzw andere partners.

"Wij starten morgen met de afbouw van het festival en vechten daarnaast ook verder voor het voortbestaan van het Kunstenfestival. De procedure voor de Raad van State loopt en we zijn in gesprek met verschillende partners om zo hopelijk aan de 400.000 euro te komen om de subsidies die we vanaf 2017 mislopen op te vangen", aldus vzw Kunst.

bron: Belga