International Darts Open - Mensur Suljovic houdt Kim Huybrechts nipt van derde toernooizege

door
Belga
Leestijd 2 min.

Kim Huybrechts (PDC-13) is er zaterdag in het Duitse Riesa net niet in geslaagd een derde titel op de European Tour op zijn palmares te schrijven. In de finale van het International Darts Open moest de 30-jarige Antwerpenaar met 6-5 de duimen leggen voor de Oostenrijker Mensur Suljovic (PDC-16). Op weg naar de finale ontdeed Huybrechts zich vlot met 6-2 van Robert Green (PDC-49), met 6-1 van de Duitse kwalificatiespeler Dragutin Horvat en met 6-2 van de Nederlander Benito van de Pas (PDC-18).

In de finale tegen Suljovic pakte Huybrechts het eerste leg met een 58 uitworp, maar de 44-jarige uit Wenen sloeg meteen terug en kwam 2-1 en 4-2 voor. Met onder meer twee 132 checkouts nam Huybrechts echter met 4-5 de bovenhand. Suljovic kon een beslissend leg uit de brand slepen. Daarin moest Huybrechts nog 72 punten wegprikken, terwijl Suljovic ver achter stond. De nummer een van ons land miste echter vier darts voor de zege, wat Suljovic met een 52 uitworp afstrafte, goed voor zijn allereerste titel. Het was ook de eerste finale voor de Oostenrijker, die aan de zege 25.000 pond (30.000 euro) overhield. Huybrechts liet in de finale een gemiddelde van 93,89 per drie darts en een checkout percentage van 33 procent optekenen. Suljovic deed met 95,15 punten en 50 procent beter.

"Dit is niet te vatten", reageerde Suljovic. "Ik kan maar niet geloven wat er gebeurd is in de finale, dat Kim zoveel matchdarts miste, maar ik ben in de wolken nu ik mijn eerste evenement win."

.

bron: Belga