F1 - GP van Italië: Nico Rosberg zegeviert in Monza voor Hamilton

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Duitser Nico Rosberg (Mercedes) heeft vandaag de Grote Prijs van Italië gewonnen, de veertiende manche in het WK Formule 1. Op het circuit van Monza haalde Rosberg het voor zijn Britse teamgenoot Lewis Hamilton, tweede op 14 seconden. Hamilton vertrok vanuit polepositie maar zakte door een slechte start meteen vijf plaatsen. De wereldkampioen rukte daarna op naar de tweede plek, maar kon Rosberg niet meer bedreigen. Voor de 31-jarige Duitser is het de zevende zege van het seizoen, de 21e uit zijn carrière. Vorige week was hij ook al de beste in Spa-Francorchamps.

In de WK-tussenstand nadert Rosberg tot op 2 punten van WK-leider Hamilton, die de voorbije twee jaar had gewonnen in Monza. Voor Rosberg is het zijn eerste zege in Italië.

De Duitser Sebastian Vettel eindigde in zijn Ferrari als derde, op bijna twintig seconden van Rosberg, en vervolledigde zo het podium. De Fin Kimi Raikkonen reed in de tweede Ferrari naar de vierde plaats in de thuisrace van de Italiaanse renstal.

De Australiër Daniel Ricciardo (Red Bull) en de Fin Valtteri Bottas (Williams) eindigden als vijfde en zesde. De jonge Nederlander Max Verstappen (Red Bull) kwam als zevende over de streep.

Binnen twee weken (18 september) staat in Singapore op het Marina Bay Street Circuit de vijftiende WK-wedstrijd op het programma.

bron: Belga