Chinese studenten moeten bijbetalen om toilet door te spoelen

Een universiteit in het zuiden van China heeft studenten elektronische pasjes gegeven, die ze moeten gebruiken om het toilet door te spoelen. De onderwijsinstelling hoopt zo om water te besparen in een provincie die regelmatig door droogtes getroffen wordt.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Studenten van de Kunming Health Vocational College in de provincie Yunnan moeten vanaf nu eerst hun pasje scannen voordat ze hun gevoeg kunnen doorspoelen. Op die manier wil de universiteit hun sanitair watergebruik beperken tot 3.000 liter per maand. Wie meer gebruikt, moet betalen al is nog niet duidelijk hoeveel.

3.000 liter is volgens de universiteit meer dan genoeg bij normaal verbruik. Volgens Waterlink verbruikt een spoelbeurt met een zuinig toilet drie of zes liter water. Bovendien zijn de meeste scholen in China uitgerust met Franse toiletten, die minder water zouden gebruiken in vergelijking met een toiletpot. De actie richt zich dan ook vooral op bewustmaking van waterverbruik.

Toch is er oproer rond de maatregel. Op het sociale netwerk Weibo hebben mensen aangegeven dat ze de actie geldverspilling vinden. Anderen vrezen dan weer dat studenten de toiletten niet zullen doorspoelen, met alle stinkende gevolgen van dien.

Foto Pixabay