Jan Vertonghen ziet geen reden voor paniek

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Rode Duivels leden een 0-2 nederlaag in de oefeninterland tegen Spanje, bij het debuut van bondscoach Roberto Martinez liepen de Belgen vaak achter een ongrijpbare bal. "Ik zie echter geen reden voor paniek", zo verklaarde Jan Vertonghen op Neerpede. Volgende week dinsdag zijn er in Cyprus de eerste punten in de kwalificaties voor het WK 2018 te verdienen. Vertonghen zag dat de Rode Duivels donderdag niet bepaald vertrouwen opdeden. "We hadden iets anders voor ogen, maar zijn gebotst op een sterk Spanje", aldus de verdediger. "Nochtans waren we goed aan de wedstrijd begonnen. Toen deden we wat we wilden doen. Maar we konden niet doordrukken. We sloten niet genoeg aan, waardoor Spanje niet in de problemen kwam. Acht van de tien landen zouden de bal gewoon wegtrappen, en dan lijkt het alsof je fantastisch druk zette. Maar Spanje heeft wel de kwaliteiten om daar tussendoor te spelen."

Op de tribunes van het Koning Boudewijnstadion was geregeld gemor en gefluit te horen. "We wisten van tevoren dat het stadion niet uitverkocht zou zijn. Dit toont aan dat het verwachtingspatroon veranderd is na de voorbije vier jaar. De supporters verwachten dat we elke ploeg domineren, dat we elke wedstrijd met mooi voetbal winnen. We hebben altijd krediet gehad, tot de verloren kwartfinale op het voorbije EK. Misschien denkt het publiek nu: 'Laat ze nu maar iets winnen'. Ik begrijp de onvrede, al zou ik zelf nooit fluiten."

"De mentaliteit in de groep is goed. We beginnen aan een nieuw hoofdstuk en hebben er erg veel zin in", besloot Vertonghen.

bron: Belga