Pendelaar in beeld: Anke Verstraete

bANNER zINTUIGEN
door
Mare
Leestijd 2 min.

Elke week grijpt Metro een pendelaar bij de kraag voor een kort gesprek. Achter elke anonieme reiziger schuilt immers een verrassende persoonlijkheid. Deze week is het de beurt aan Anke Verstraete, een 27-jarige diëtiste.

Mensen observeren is voor mij een nationale sport! Op het Paradise City Festival heb ik tijdens de food experience van Sofie Dumont een totaalervaring beleefd. Lekker eten terwijl

ik de festivalgangers als mieren over het terrein zag bewegen: dat was voor mij het summum. www.paradisecity.be

Ik hou van alle soorten muziek, maar niet van extremen zoals harde rock, een hele opera of botsautodeuntjes. Een jaar geleden heb ik de elektronische scene ontdekt, met Extrema Outdoor, Barefoot, Cirque Magique en Voodoo village als festivaltoppers.

Als ik goed in mijn vel zit, dan staat mijn mond nooit stil. Mijn energiepeil is af te leiden van mijn aantal woorden per seconde. Dankzij mijn job als diëtiste heb ik ook leren zwijgen en luisteren, want alleen zo kan je het probleem doorzien en mensen helpen.

Ik proef met mijn neus, dus als die verstopt zit dan ervaar ik geen enkele moeite om te weerstaan aan lekkere dingen. Verkouden zijn is het beste dieet! Wie wil vermageren, moet stoppen in zijn neus steken! (lacht)

De tast is mijn minst ontwikkelde zintuig. Ik ben heel sociaal, maar tegelijkertijd voel ik mij altijd de koudste van de groep. Iemand formeel een hand geven is voor mij bijvoorbeeld al veel te intiem.

Mijn groot empathisch vermogen is mijn zesde zintuig. Ik heb er al eens het woord ‘heldervoelend' op geplakt, al klinkt dat heel zweverig. Als diëtiste ben ik ook coach: het is mijn taak om mensen aan te voelen en psychologisch te doorgronden, wil ik ze helpen met hun eetprobleem.

 

Tekst en foto door Charlotte De Cort