Nazomeren in je living

De warmste maanden van het jaar liggen officieel achter ons. Gelukkig is er niets dat ons belet om de zomer in huis nog even vast te houden. Dankzij deze interieurtips hoef je niet per se op het vliegtuig te stappen om een vakantiegevoel op te roepen.
door
Mare
Leestijd 1 min.

1. Glamour pour toujours

"I'm looking at a life unfold, dreaming of the green and gold",  zingt de Jamaicaanse Lianne La Havas in het nummer ‘Green and gold'. En dat is ook exact het idee dat je in de living oproept door groene en gouden elementen aan je interieur toe te voegen. Groen voor een frisse toets en een rustgevend effect, goud voor een dagelijkse portie glamour.

Tafels & foto: Sissy Boy 

2. Kaarsen en kussens

Kaarsen en kussens hebben hetzelfde effect op je interieur als een paar glazen bier op je norse schoonvader: ze zorgen voor instant warmte en gezelligheid, maar dan zonder potentieel vervelende opmerkingen. Waar wacht je nog op?

Kussen: Ikea

3. Hangmatten tegen heimwee

Met dank aan Instagram en Pinterest worden we allemaal weleens geplaagd door heimwee, nostalgie en zelfs jaloezie. Serieuze emoties die serieuze maatregelen vereisen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hangmat, hangstoel of een relaxte terrasstoel met een gezellig dierenvachtje in je living? Jouw nostalgisch gemijmer was nooit eerder zo stijlvol.

4. Plantenparadijs

Een voorraadje planten in huis halen is wellicht de eenvoudigste manier om dat paradijselijke gevoel tot in de woonkamer te brengen. Ben je niet bepaald gezegend met groene vingers? Opteer dan voor een paar palmplanten, een collectie cactussen of een arsenaal aan airplants die je op artistieke wijze met je interieur laat versmelten. Zo groeit jouw living uit tot het levende bewijst dat het gras niet altijd groener is aan de overkant.

Foto: Little Keepers

5. Een herinneringenhoekje

Het integreren van je vakantiesouvenirs in je dagdagelijkse interieur is een riskante onderneming. Eenmaal thuis vervaagt die exotische kunst al snel tot kitsch, en ook je vakantiefoto's komen niet altijd optimaal tot hun recht in je strakke, Scandinavische design. Onze tips? Beheers jezelf en groepeer je souvenirs in één herinneringenhoekje of werk met één accent op de vloer of aan de muur.

Tapijt: Urban Outfitters 

Mare Hotterbeekx