Trump verkleint in peiling voor Fox achterstand op Clinton

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft zijn achterstand op de Democratische kandidate Hillary Clinton wat verkleind, zo blijkt uit een peiling waarmee de conservatieve nieuwszender Fox gisteren (plaatselijke tijd) heeft uitgepakt. In een race met twee is Clinton goed voor 48 procent van de stemmen en Trump goed voor 42 procent. Eerder deze maand beliepen de percentages 49 en 39 procent.

Fox liet ook voor het eerst peilen naar de kiesintenties in een race met vier, dus ook met de Libertarische kandidaat Gary Johnson en ecologiste Jill Stein. De vroegere First Lady zou dan aan 41 procent komen, de vastgoedmagnaat 39 procent, Johnson 9 procent en Stein 4 procent. Volgens Fox snoepen Johnson en Stein meer van Clinton dan van Trump af.

De peiling was het werk van Anderson Robbins Research en Shaw & Company Research. Ze liep via vaste en mobiele telefoon tussen 28 en 30 augustus bij een willekeurig gekozen landelijk staal van 1.011 geregistreerde kiezers, en heeft een foutmarge van plus en minus drie procentpunt.

bron: Belga