Rode Duivels - Martinez kiest voor Carrasco, Witsel en Origi tegen Spanje

door
Belga
Leestijd 1 min.

Roberto Martinez heeft in zijn eerste wedstrijd als bondscoach van België voor enkele verrassingen gezorgd in zijn basiself. Zo mogen Yannick Carrasco, Axel Witsel en Divock Origi starten. Thibaut Courtois krijgt tegen voormalig wereld- en Europees kampioen Spanje dus zijn vertrouwde plaats in doel. Centraal achterin moet het Spurs-duo Jan Vertonghen en Toby Alderweireld de boel gesloten houden, op de flanken staan Jordan Lukaku (links) en Thomas Meunier (rechts). Achterin zet Martinez dus het verwachte viertal.

Op het middenveld geeft de bondscoach een basisplaats aan Axel Witsel, die de voorbije twee dagen nochtans niet kon meetrainen omdat hij tevergeefs zijn transfer naar Juventus probeerde af te ronden. Radja Nainggolan krijgt zoals verwacht een stek in de basis, net zoals aanvoerder Eden Hazard en draaischijf Kevin De Bruyne. Carrasco krijgt dan weer de voorkeur op Dries Mertens. Voorin kiest Martinez voor Origi, Romelu Lukaku start daardoor op de bank.

De wedstrijd tegen Spanje wordt omstreeks 20u45 afgetrapt. Dinsdag 6 september zijn er in Cyprus de eerste punten in de kwalificaties voor het WK 2018 te verdienen.

.

bron: Belga