Bondscoach Martinez roept supporters op zich massaal achter de ploeg te zetten

door
Belga
Leestijd 2 min.

Bondscoach Roberto Martinez en zijn assistenten Graeme Jones en Thierry Henry hebben donderdag een filmpje de wereld ingestuurd waarin ze alle Belgische fans vragen zich massaal achter de Rode Duivels te scharen, en dat vanaf de eerste wedstrijd donderdagavond tegen Spanje. "Ik denk dat we bevoorrecht zijn over zo'n talentrijke generatie spelers te kunnen beschikken in de nationale ploeg", opende Martinez het filmpje. "Het is een unieke kans om de supporters achter ons te kunnen scharen, opdat we het beste van onszelf zouden kunnen geven. We gaan hiervoor alles in het werk stellen en onze supporters moeten weten dat we alles zullen geven. We zullen met passie spelen, met een groot hart. Een ploeg is niets zonder de steun van de supporters. We kijken er allemaal naar uit om de supporters te zien op de eerste wedstrijd. Zo willen we een relatie opbouwen en een sterk merk creëren, opdat de spelers fier zouden zijn om de Rode Duivels te vertegenwoordigen."

Ook T3 Thierry Henry deed zijn duit in het zakje. "Ik weet uit mijn ervaring als speler dat we onze resultaten enkel hebben kunnen behalen dankzij de steun van onze fans. Dat is een absolute noodzaak."

Met het charmeoffensief hoopt de nieuwe technische staff ongetwijfeld ook de supporters terug naar het stadion te lokken. Ondanks de tegenstander van wereldformaat is het Koning Boudewijnstadion donderdagavond (20u45) niet uitverkocht. Donderdagmiddag waren er nog ongeveer 15.000 tickets beschikbaar.

Het wordt de derde thuiswedstrijd op rij voor de Duivels die niet in een uitverkocht stadion gespeeld zal worden. Ook in de oefeninterlands van begin juni tegen Finland en Noorwegen was de Heizel niet helemaal volgelopen.

bron: Belga