Meditatie 2.0: namasté op het www

Hopen vuile kledij die gewassen moeten worden, een mailbox die uitpuilt van de berichten, alle voorbereidingen voor de kinderen die terug naar school moeten … Het einde van de vakantie is een drukke tijd, met geen einde aan to-do-lijstjes. Het mag dan ook niet verwonderen dat je af en toe geconfronteerd wordt met een stressvol moment. Om het vakantiegevoel toch zolang mogelijk vast te houden, kan het je helpen om dagelijks even alles los te laten en je volledig toe te leggen op het hier en nu. Meditatie kan je daarbij helpen. Dankzij Samsung Discover kunnen we je enkele tips toevertrouwen om met ‘meditatie 2.0’ te beginnen.

De Romeinen wisten al dat een gezonde geest thuishoort in een gezond lichaam. Net als een evenwichtig dieet en voldoende lichaamsbeweging, is meditatie dus een goede manier om lekker in je vel te zitten. Een flinke sessie in de fitness voor de spieren kan je vergelijken met een meditatiesessie van een paar minuten om je brein te trainen. In een maatschappij waar je verwacht wordt altijd beschikbaar te zijn, is het bovendien een heuse luxe om even op je eentje tot rust te komen.

Natuurlijk moet je net iets meer doen dan op een rustige plaats op je adem te letten om een meditatieve staat te bereiken. En het lijkt misschien een beetje contraproductief, maar je smartphone kan je daadwerkelijk helpen. Net dat stukje technologie dat je constant bestookt met notificaties, e-mails en sms’en, kan je ook helpen om je even van alles en iedereen af te zonderen.

Voor een beginner is ‘guided meditation’ een echte aanrader om de basisprincipes van meditatie onder de knie te krijgen. Hierbij begeleidt een stem je door het hele proces. Zo kan je je focussen op je ademhaling en je gedachtestroom even stil te zetten.

Benieuwd welke apps, Spotify-playlists of YouTube-filmpjes je kunnen helpen om even helemaal tot rusten te komen? Check dan zeker Samsung Discover.

Banner-Discover_tbv-metrotime_2_NL_def01mp