Djokovic heeft vier sets nodig tegen Janowicz op US Open

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Serviër Novak Djokovic (ATP 1) heeft zich gisteren geplaatst voor de tweede ronde op de US Open, het vierde en tevens laatste grandslamtoernooi van het seizoen. De nummer een van de wereld had in de eerste ronde wel vier sets nodig om voorbij de Pool Jerzy Janowicz (ATP 247) te gaan: 6-3, 5-7, 6-2 en 6-1. De titelverdediger heeft echter al enkele weken last van de linkerpols en moest ook tijdens de wedstrijd tegen Janowicz om verzorging vragen. Deze keer was het de rechterelleboog die de Serviër hinderde, een blessure zonder veel erg, zo verzekerde hij na de wedstrijd. "Ik ben tevreden over mijn wedstrijd, zeker over de derde en vierde set, tegen een onvoorspelbare tegenstander", aldus 'Nole'. In de volgende ronde wacht de Tsjech Jiri Vesely (ATP 49), die in vijf sets de Indiër Saketh Mynemi (ATP 143) uit het toernooi kegelde.

Ook Milos Raonic (ATP 6) mag een ronde verder op Flushing Meadows. In de openingsronde ondervond de verliezende finalist van Wimbledon geen problemen met de Duitser Dustin Brown (ATP 86): 7-5, 6-3 en 6-4. In de tweede ronde volgt een confrontatie met de Amerikaan Ryan Harrison, de nummer 120 van de wereld.

Bij de vrouwen kwam Serena Williams, de nummer één op de wereldranking, nog niet in actie. De Amerikaanse Madison Keys, de nummer negen van de wereld, flirtte wel met de uitschakeling in haar partij tegen haar landgenote Alison Riske (WTA 60). Uiteindelijk werd het toch 4-6, 7-6 (7/5) en 6-2 in het voordeel van Riske. De partij eindigde pas om 01u50 plaatselijke tijd. Nooit eerder waren vrouwen op de US Open zo laat klaar. In de tweede ronde moet Keys voorbij haar zestienjarige landgenote Kayla Day (WTA 374) zien te geraken, die een wildcard kreeg voor het toernooi.

Angelique Kerber (WTA 2) mag dan weer naar de tweede ronde na de opgave van de Sloveense Polona Hercog, die er in de tweede set bij een 6-0 en 1-0 stand in het voordeel van de Duitse de brui aan gaf. Eerder gisteren werd olympisch kampioene Monica Puig (WTA 35) al uitgeschakeld in New York. De 22-jarige Puerto Ricaanse verloor in de openingsronde in twee sets (6-4 en 6-2) van de Chinese Zheng Saisai (WTA 61). Puig was 32e reekshoofd op het hardcourt in Flushing Meadows.

bron: Belga