Voortvluchtige is niet tevreden met haar mugshot en stuurt dus een betere

Een jonge Australische dievegge heeft internetfaam vergaard met een gedurfde zet. Terwijl ze op de vlucht was voor de politie, heeft ze een foto ingestuurd omdat ze niet tevreden was met haar mugshot in het opsporingsbericht.

De 18-jarige Amy Sharp is vrijdag uit de handen van de politie ontsnapt. Via de media lanceerde de ordedienst bijgevolg een opsporingsbericht, met een foto van bij haar arrestatie. Het weinig flatterende beeld was niet naar de zin van jonge crimineel. Op de Facebookpagina van 7 News Sydney leverde Sharp een alternatief.

“Zouden jullie deze foto willen gebruiken? Alsjeblieft en dankjewel. Met vriendelijke groet, Amy Sharp”, schreef de Australische onder haar opsporingsbericht. Haar onbeschroomde reactie kon duidelijk op bijval rekenen. Op moment van schrijven heeft Sharp al meer dan 61.000 likes ingezameld.

Surry Hills: Hunt for 18-year-old Amy Sharp who fled Surry Hills Corrective Services Cell Complex. Last seen on Riley…

Posted by 7 News Sydney on Wednesday, 24 August 2016

Haar verzoek viel in dovemansoren. Toen ze een dag later opnieuw werd ingerekend, gebruikt 7 News Sydney weer haar mugshots in plaats van de foto die ze zelf had aangebracht. Bovendien wordt ze nu niet enkel aangeklaagd wegens diefstal, maar ook wegens haar ontsnapping.

Foto Facebook