Moeder verdedigt zoontje in tutu

De Amerikaanse Jen Anderson Shattuck en haar 3-jarig zoontje Roo werden vorige week lastig gevallen op straat door een man. Hij beweerde dat de vrouw een “slechte moeder” was en beschuldigde haar van “kindermishandeling”. De reden? De jongen liep met een tutu over straat. 

In een Facebookpost reageert Shattuck op het incident en neemt ze het op voor Roo. “Mijn zoon en ik waren onderweg naar het park, toen plots een man opdook en vroeg waarom mijn zoon een rok droeg. We hadden hem nog nooit eerder gezien, maar hij had ons al een tijdje gevolgd”, schrijft de moeder. Vervolgens beweerde de norse bullebak dat Shattuck haar zoon dwong om zulke kledij aan te doen. “Zij mag jou dit niet aandoen”, zou de man gezegd hebben tegen de knaap. “Jij bent een jongen. Ze is een slechte moeder. Dit is kindermishandeling”, ging hij verder.

Het ging van kwaad naar erger. Op een bepaald moment begon de man de bezorgde moeder te bedreigen en wou hij de jongen zelfs fotograferen. Dat was voor de Amerikaanse de druppel die de emmer deed overlopen en ze belde de politie. Die reageerde gelukkig begripvol en gaven Roo zelfs een compliment over zijn outfit.

Shattuck is bezorgd dat haar zoon na de aanvaring zich onveilig of onzeker voelt. “Ik zal me niet laten intimideren. En ik zal mijn zoon altijd verdedigen, welke kleren hij dan ook wel dragen op straat.”

My three-and-a-half-year-old son likes to play trucks. He likes to do jigsaw puzzles. He likes to eat plums. And he…

Posted by Jen Anderson Shattuck on Wednesday, 24 August 2016

Haar aangrijpende verhaal kon op veel bijval rekenen. Zo werd de post ruim 43.000 keer gedeeld en werd op Twitter de hashtag #TutusForRoo in het leven geroepen. Ook stuurden verschillende sympathieke moeders en vaders foto’s van hun kroost in een tutu. “Dank jullie wel voor alle steun”, reageerde Shattuck nog.

Foto Facebook / Jen Anderson Shattuck