Minister-President Verenigde Arabische Emiraten treft leeg kantoor aan bij arbeidsinspectie

Het moet je maar overkomen: hoog bezoek op het werk wanneer je er net niet bent. Erger nog is dat je zo’n bezoek krijgt, terwijl je eigenlijk wel aan de slag moet zijn. Een groepje hooggeplaatste ambtenaren in Dubai heeft dit weekend die exacte situatie meegemaakt.

Zondagochtend besloot Sjeik Mohammed bin Rasjid Al Maktoem, de minister-president van de Verenigde Arabische Emiraten en emir van Dubai, om een arbeidsinspectie uit te voeren bij een overheidsinstantie. Zondag is een werkdag in de VAE en de emir had verwacht dat de ambtenaren trouw op post zouden zitten voor zijn verrassingsbezoek.

Wanneer Mohammed bin Rasjid arriveerde op het kantoor was hij de enige die verrast was. De minister-president was ook de enige aanwezige op de werkvloer. Het departement Media van Dubai heeft een video op Twitter van het verbaasde staatshoofd gedeeld.

“Hij wou een duidelijke boodschap uitsturen. Stiptheid begint van bovenaf dus we gaan geen werknemers achterna zitten  als de bazen er zelf niet zijn”, reageert Mona Al-Marri, directeur van het departement Media van Dubai bij Bloomberg. Geen enkele afwezige werd bij naam genoemd, iets dat vroeger wel gebeurde als sheik Mohammed bin Rasjid luierende werknemers betrapte.

Foto AFP / STR