Wit-Russisch welkomstgeschenk voor Steven Seagal: twee watermeloenen en een wortel

US actor Steven Seagal who has been recenlty granted Serbian citizenship, holds two water melons during his meeting with the Belarus President at his residence of Drozdy, outside Minsk, on August 24, 2016. / AFP PHOTO / BELTA / Stasevich Andrei Olegovich

Wanneer je een filmster over de vloer krijgt, wil je hem of haar natuurlijk onder de indruk brengen met groots geschenk. Toen actie-legende Steven Seagal Wit-Rusland bezocht, was dat niet anders. 

President Alexander Lukashenko, die de twijfelachtige eer heeft om de laatste dictator van Europa genoemd te worden, heeft Steven Seagal begroet met een opmerkelijk geschenk. De acteur kreeg in Minsk twee watermeloenen en een rauwe wortel. “Op je gezondheid, het is goed voor je”, zei de Wit-Russische president terwijl de acteur aan de wortel knabbelde.

Het was het eerste bezoek van Steven Seagal aan Wit-Rusland. De Amerikaan heeft Russische en Wit-Russische roots en is bevriend met enkele staatshoofden. Zo ontmoette de acteur eerder Vladimir Poetin en de Tsjetsjeense president Ramzan Kadyrov. Een woordvoerder van de president vertrouwde The Washington Post toe dat het een droom was Seagal om Lukashenko te ontmoeten.

Steven #seagal seems really proud of his Belarusian roots!

Een video die is geplaatst door RT (@rt) op

Foto AFP / S. Olegovich