West Brom redt Chadli van Londense bank

Nacer Chadli ruilt Tottenham voor West Bromwich Albion. De Rode Duivel is de duurste aankoop ooit voor The Baggies, waar hij op meer speelkansen hoopt.
door
Maarten
Leestijd 2 min.

Belgen zijn en blijven gegeerd wild in de Premier League, ook als ze er al een paar jaar spelen. Zoals Christian Benteke onlangs vanuit Liverpool naar Crystal Palace vluchtte om de bank te ontlopen, zette Nacer Chadli zijn handtekening onder een contract voor vier jaar bij West Bromwich Albion. Sportief niet meteen een stap vooruit - West Brom werd vorig seizoen pas veertiende - maar in The Hawthorns is onze landgenoot wel min of meer verzekerd van een basisplaats.

Dat laatste was bij Tottenham al een tijdje niet meer het geval. In tegenstelling tot Moussa Dembélé, Jan Vertonghen en Toby Alderweireld kwam Chadli bij de Spurs niet altijd aan de bak, en dus besloot hij om na drie seizoenen andere lucht op te snuiven. Bij zijn nieuwe club vindt hij in de persoon van Sébastien Pocognoli overigens opnieuw een landgenoot terug.

Wéér een recordbedrag

Dat West Brom hem echt wou, bewijst de transfersom die de Baggies ophoesten. Officieel werd geen bedrag bekendgemaakt, maar volgens de Britse pers telt de club tussen de 15 en 18 miljoen euro neer. Via bonussen kan dat bedrag nog oplopen tot 21 miljoen euro, wat van Chadli de duurste aankoop ooit maakt voor West Bromwich. Engelse clubrecords sneuvelden eerder ook al bij de komst van Romelu Lukaku bij Everton, Kevin De Bruyne bij Manchester City, Benteke bij Crystal Palace en Steven Defour bij Burnley.

"Een topspeler"

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat trainer Tony Pulis in de wolken is met zijn nieuwste aanwinst. «Nacer is een echte topspeler en ik ben heel blij dat we hem hebben kunnen strikken», klinkt het. «Hij is zeker een echte versterking.»

Chadli kan bij zijn nieuwe club ook proberen om zijn plaats bij de nationale ploeg te heroveren. De 32-voudige international moest het EK in Frankrijk op de buis volgen en was er gisteren ook niet bij toen bondscoach Roberto Martinez voor het eerst verzamelen blies met de Rode Duivels.

Foto's: Belga en Twitter/@WBA