Topper tussen Club Brugge en Standard levert geen winnaar op

Club Brugge en Standard Luik hebben zondag 2-2 gelijkgespeeld in de eerste topper van de vijfde speeldag in de Jupiler Pro League. In het Jan Breydelstadion kwamen de Luikenaars twee keer op voorsprong via Birama Touré (14.) en Junior Edmilson (85.), treffers van Felipe Gedoz (53.) en Björn Engels (90.+4) in de toegevoegde tijd leverden blauw-zwart alsnog een puntendeling op. Bij de rust stond het 0-1 in het Jan Breydelstadion, na een lastige eerste helft voor de thuisploeg. Club was nochtans degelijk aan de wedstrijd begonnen, maar een uitgekookt Standard vond al bij de eerste tegenstoot de weg naar de netten. Mmaee zette zich door op links en diende de 0-1 op een presenteerblaadje aan voor Birama Touré. Op het halfuur leek Jelle Vossen de gelijkmaker te scoren maar de treffer werd terecht afgekeurd voor buitenspel.

Na de pauze viel de gelijkmaker al snel via Felipe Gedoz (53.), daarna leek de wedstrijd lange tijd op een gelijkspel af te stevenen. Na een klungelige uitworp van Club-doelman Ludovic Butelle kwam het leer in de voeten van de ingevallen Junior Edmilson terecht en die strafte de misser genadeloos af (1-2). De Brugse fans hadden alle hoop al verloren toen Engels in de 94e minuut met een rake kopbal alsnog voor een 2-2 gelijkspel zorgde.

Voor Club was het na twee zeges en evenveel nederlagen de eerste draw van het seizoen. Met zeven punten - na een één op zes - komen ze momenteel niet verder dan de negende plaats in de stand. Standard gaat de interlandbreak op de elfde plaats in met zes punten.

Zondag staan er met Anderlecht-AA Gent en Racing Genk-Zulte Waregem nog twee toppers op het menu, waardoor de eerste 'Super Sunday' van het seizoen een feit is. Om 18u staat met de confrontatie tussen Anderlecht en AA Gent de tweede topper van de dag op het menu. Beide ploegen kwamen donderdag nog in actie in hun terugwedstrijden in de vierde en laatste voorronde van de Europa League en kampen de voorbije dagen met de nodige transferbeslommeringen. Bij de Brusselaars vertrokken onder meer Steven Defour en Dennis Praet, de Buffalo's dreigen na Matz Sels en Laurent Depoitre ook kapitein en draaischijf Sven Kums te verliezen. De Gouden Schoen zou dicht bij een overgang naar Watford staan, de Premier League-club zou hem wel meteen aan Udinese uitlenen.

Nog zondag (20u) moeten ook Racing Genk en competitieleider Zulte Waregem aan de bak. De Limburgers hebben de Europese wedstrijd tegen Lokomotiva Zagreb in de benen, Essevee kan na een knappe tien op twaalf met veel vertrouwen naar de Luminus Arena afreizen.