Vriendschap met leeftijdsverschil van 63 jaar maakt online furore

Op vriendschap staat geen leeftijd. Dat bewijzen de 28-jarige Gemma Louise Donhou en de 91-jarige Edna. Op Facebook heeft Gemma het treffende verhaal van de ontmoeting van haar nieuwe maatje uit de doeken gedaan. 

“Dit is mijn nieuwe maatje Edna. Ik kwam haar tegen na mijn werk, bij de bushalte. We raakten aan de praat en ze zei me dat ze de stad introk om eender wat te doen, omdat ze zich eenzaam voelt thuis. Haar echtgenoot, waarmee ze 55 getrouwd was, is onlangs overleden. Het breekt mijn hart dat zo’n schattig oud vrouwtje alleen thuis zit. Daarom heb ik haar nummer gevraagd, zodat ik eens op de thee kon komen. Ze is 91 jaar en heeft net haar eerste selfie genomen.”

"This is my new mate Edna 👩🏼👵🏻 I met her at the bus stop after work. We started talking and she told me how she was just…

Posted by Love What Matters on Wednesday, 24 August 2016

Het verhaal van Edna en Gemma ging viraal nadat ‘Love What Matters‘, een Facebookpagina met 4,5 miljoen volgers het deelde, tot het grote jolijt van Edna. “Ik heb haar verteld dat ze beroemd is op het internet en mensen van over de hele wereld onze foto gezien hebben. Dat vond ze fantastisch”, reageert Gemma bij Mashable. “Edne en ik hebben nog plannen om af te spreken voor thee en binnenkort gaan we samen lunchen”, aldus Donhou.

Foto Facebook / Gemma Louise Donhou