Minimalisme door technologie

Discover-journaliste Kim Verhegge leefde een jaar lang met de inhoud van slechts één koffer. Het bracht haar tot het inzicht dat we tegenwoordig veel minder nodig hebben dan we denken om comfortabel te leven. Deze bewustwording is niet enkel zeer actueel in het kader van duurzaam leven, de minimalistische levensstijl wint ook steeds meer en meer aanhangers. Neem bijvoorbeeld Facebook-oprichter Mark Zuckerberg, een notoir minimalist die ondanks zijn fortuin geen aandacht besteedt aan frivoliteiten. Samsung Discover ging op zoek naar technologische snufjes die je kunnen helpen om al het overbodige uit handen te nemen.

Less is more

Minimalisme wordt vaak herleid tot een muziek- of kunststroming, maar vandaag de dag is het ook een heuse levensstijl. Deze is er eentje zonder duidelijke afgelijnde grenzen of instructies. De belangrijkste hoofdgedachte: er zijn evenveel manieren om een minimalist te zijn als er minimalisten zijn. Iedereen bepaalt zijn eigen manier om de overtuiging te realiseren, al zijn er natuurlijk enkele vaste kenmerken.

Zo kiezen minimalisten steevast voor een eenvoudiger leven, eentje dat gevuld is met betekenis en niet met spulletjes. Daarom wrikken minimalisten zich los van de consumptiemaatschappije.

En omdat de beweging meer en meer volgers krijgt, zijn er natuurlijk tal van blogs en YouTube-kanalen rond het thema. Neem bijvoorbeeld de sobere video’s van Jenny Mustard. Op haar website en op YouTube geeft de Zweedse vlogster allerlei tips om je op weg te zetten naar een minmalistische levensstijl. Een van de belangrijkste stappen daarbij is dingen durven laten gaan en je van het overbodige los te maken. Jenny geeft daarvoor enkele tips in de onderstaande video.

Benieuwd hoe je je een minimalistische levenswijze kan aanmeten op het vlak van kleding of in je werkleven? Check dan zeker het artikel op de Samsung Discover-blog.

Banner-Discover_tbv-metrotime_2_NL_def01mp