'Super Sunday' op speeldag 5: Club-Standard, Anderlecht-Gent en Genk-Zulte Waregem

door
Belga
Leestijd 2 min.

De vijfde speeldag in de Jupiler Pro League heeft komend weekend enkele bijzonder interessante affiches op het programma staan. Zondag staan er met de duels Club Brugge-Standard, Anderlecht-AA Gent en Racing Genk-Zulte Waregem zelfs drie toppers op het menu, de eerste 'Super Sunday' is een feit. 'Super Sunday' wordt zondag om 14u30 op gang getrapt met de partij tussen landskampioen Club Brugge en bekerwinnaar Standard. Blauw-Zwart verloor al tweemaal deze competitie en is uit op eerherstel, in het eigen Jan Breydel kan het uiteraard altijd wat meer. De Rouches van hun kant pakten met vijf op twaalf één punt minder dan Club en hebben hun competitiestart gemist. Een (zware) nederlaag betekent mogelijk het einde van Yannick Ferrera als T1 van de Luikenaars, zijn stoel wankelt al een tijdje.

Om 18u staat met de confrontatie tussen Anderlecht en AA Gent de tweede topper van de dag op het menu. Beide ploegen kwamen donderdag nog in actie in hun terugwedstrijden in de vierde en laatste voorronde van de Europa League en kampen de voorbije dagen met de nodige transferbeslommeringen. Bij de Brusselaars vertrokken onder meer Steven Defour en Dennis Praet, de Buffalo's dreigen na Matz Sels en Laurent Depoitre ook kapitein en draaischijf Sven Kums te verliezen. De Gouden Schoen zou dicht bij een overgang naar Watford staan, de Premier League-club zou hem wel meteen aan Udinese uitlenen.

Nog zondag (20u) moeten ook Racing Genk en competitieleider Zulte Waregem aan de bak. De Limburgers hebben de Europese wedstrijd tegen Lokomotiva Zagreb in de benen, Essevee kan na een knappe tien op twaalf met veel vertrouwen naar de Luminus Arena afreizen.

Speeldag vijf wordt vrijdagavond (20u30) al geopend met het duel Charleroi-Eupen. Zaterdag staan er met Westerlo/KV Mechelen, STVV/Kortrijk, Lokeren/Moeskroen en KV Oostende/Waasland-Beveren vier partijen op de agenda.

bron: Belga