Europa League - René Weiler zag spelers voor elkaar werken

Anderlecht is sinds donderdag verzekerd van deelname aan de groepsfase van de Europa League. Net als in de heenmatch (0-3) van de play-offronde was paars-wit ook in de terugmatch (3-0) een klasse te sterk voor Slavia Praag. Anderlecht-coach René Weiler stelde ten zeerste op prijs dat zijn spelers voor elkaar werkten. "Dat is altijd de doelstelling", zo zei hij. Twee van de drie doelpunten in het Constant Vanden Stock-stadion kwamen er vanaf de strafschopstip. In de 23e minuut opende Tielemans met een elfmeter de score. Vier minuten voor rust zette Teodorczyk eveneens een penalty om. In het recente verleden leek er nog een vloek te rusten op Anderlecht-strafschoppen, maar daar was donderdagavond niets van te merken. "We hebben spelers die beter zijn dan anderen wat penalty's trappen betreft", stelde Weiler. "Het is niet enkel een kwestie van techniek, je moet ook koelbloedig en niet gestresseerd zijn. We hebben twee à drie strafschopnemers in de ploeg, misschien vier."

Met een heerlijke knal in de kruising zette Michaël Heylen de 3-0 op het scorebord, dit tot vreugde van Weiler. Die dropte Heylen op de rechtsachter omdat Appiah nog niet voldoende hersteld is van zijn blessure. "Het was een fantastisch doelpunt", verklaarde de Zwitser. "Ik ben blij voor hem. Hij zal goed slapen vannacht."