Zoveel calorieën verbrand je in het water

De zon schijnt, dus plonzen we massaal het zwembad in. Uit onderzoek blijkt dat je ook nog eens calorieën verbrandt in het water. Kan het leven mooier zijn?
door
Charlotte
Leestijd 1 min.

Aan de Britse Loughborough Universiteit in Leicestershire hebben wetenschappers het effect van een bad op ons lichaam onder de loep genomen, zo schrijft The Guardian. Voor het onderzoek hebben tien mannen een heet bad genomen. De volgende dag moest datzelfde groepje proefpersonen een half uurtje intensief fietsen. Daarna mochten de mannen aan tafel schuiven voor een lekkere maaltijd.

Wat bleek? Na het bad hadden de mannen allemaal een 10% lagere bloedsuikerspiegel dan na de fietstocht. Dat is positief, want een te hoge bloedsuikerspiegel kan onder meer diabetes veroorzaken.

Daarnaast kwamen de onderzoekers met nog meer cijfers op de proppen. Zo verbrand je in een warm bad van een uur zo'n 126 calorieën. Dat is vergelijkbaar met een half uurtje lopen. Natuurlijk heeft sporten nog veel meer voordelen, maar wie slim is, gaat een toertje joggen en duikt daarna het water in!