Twee Vlaamse jongeren beleven dolle nacht in Ikea

Een nachtje doorbrengen in Ikea: voor menig kind is het een droom, voor de Vlaamse jongeren Bram en Florian intussen een mooie herinnering. Het duo verstopte zich in een kast en beleefde er na sluitingstijd de nacht van hun leven. Als kers op de taart nuttigden ze ook nog een paar overheerlijke Zweedse balletjes. Uiteraard werd hun avontuur uitgebreid gefilmd en op YouTube gepost, waar het al meer dan 30.000 keer bekeken werd.

Bij Ikea zelf ziet men de humor van de situatie nog wel in: “Het is een leuk filmpje en amusant om naar te kijken, maar veilig is het natuurlijk niet”, zegt Steven De Smet, woordvoerder van Ikea aan De Morgen. “We kunnen de veiligheid van verstekelingen die ’s nachts stiekem in onze zalen achterblijven, niet garanderen.” Ikea België hoopt dan ook niet dat er al te veel mensen zich door het filmpje gaan laten inspireren om soortgelijke acties te ondernemen.

Hoe de twee er in slaagden om alleen achter te blijven in het filiaal, daar wil Ikea niet verder op ingaan. Maar de meubelgigant meldt wel dat het zijn veiligheidsbeleid grondig zal doorlichten.