Deze zeven kenmerken maken van jou een goede leider

De ene baas is te rigide, de andere te laks… Het is geen sinecure om een team efficiënt en aangenaam te managen. Hier zijn zeven kenmerken om af te toesten of jij in de wieg bent gelegd voor het leiderschap.

1. Je bent positief ingesteld

Uit onderzoek van 2015 blijkt dat gelukkige mensen meer bereiken als leider. Ze zijn bijzonder goed in het inspireren, motiveren en intellectueel stimuleren van hun team. Doorgaans associëren we extraversie als een persoonlijkheidstrek van succesvolle bazen, maar positiviteit is een nóg krachtigere eigenschap als manager.

2. Je bent niet bang voor verandering

Volgens een studie van meer dan 65.000 leiders uitgevoerd door consultancy bureau Zenger/Folkman zijn jonge managers zijn vaak effectiever dan hun oudere collega’s. Waarom? Ze verwelkomen vernieuwing.

3. Je bent stabiel

Wie ‘emotioneel volwassen’ is, staat sterker in zijn schoenen en kan beter leiden. “De beste managers in de wereld zijn stabiel in plaats van prikkelbaar, consistent in plaats van grillig, en vooral beleefd en attent”, zegt business psycholoog Tomas Chamorro-Premuzic in The Harvard Business Review.

4. Je toont integriteit

Wie onethisch of contraproductief handelt, zal op lange termijn zichzelf en zijn team ondermijnen. Wees gewetensvol, en geef mensen de kans om hun job goed te doen op hun eigen manier.

5. Je werkt hard

Hard werken en je taken zorgvuldig organiseren: dat zijn eigenschappen die succes voorspellen. Dat betekent dat georganiseerde mensen veel meer kans hebben om goede managers te worden.

6. Je hebt een heldere visie

Een andere Zenger/Folkman studie heeft uitgewezen dat de belangrijkste kwaliteit van innovatieve leiders inhuidt dat ze “hun visie op de toekomst levendig kunnen beschrijven.” Toch is het ontwikkelen en uitvoeren van een visie makkelijker gezegd dan gedaan. Managers kunnen daarvoor vormingen volgen.

7. Je respecteert collega’s

Een studie van bijna 20.000 werknemers over de hele wereld bewijst dat ‘respect’ beschouwd wordt als de belangrijkste eigenschap van een goede leider. Volgens een onderzoek van Christine Porath in The Harvard Business Review, zijn werknemers die zich gerespecteerd voelen door hun leiders tot 55% meer betrokken. Er is ook 1,1 keer meer kans dat ze voor hun baas blijven werken.