Zonnekloppers in de wolken

Zonnekloppers in de wolken

Het is vandaag zonnig en warm met maxima van 28 graden op de Hoge Venen tot 34 graden in de Kempen. Er waait een matige wind uit het zuiden tot zuidoosten. Vanavond en vannacht is het helder tot lichtbewolkt. Vanaf het westen verschijnen er stilaan enkele hoge sluierwolken. De minima liggen dan tussen 15 en 20 graden en de wind is overwegend zwak uit zuidoostelijke richtingen. Dat meldt het KMI. Morgen is het zonnig met af en toe enkele hoge wolkensluiers. De maxima schommelen tussen 29 graden aan de kust en op de Hoge Venen en 34 graden in de Kempen. De wind waait zwak tot matig uit het zuiden tot zuidoosten. Aan zee steekt er een matige zeebries op uit het noorden. ’s Avonds en nacht is het helder tot lichtbewolkt en erg zacht. Aan zee kunnen er lage wolken van over zee verschijnen. De minima liggen tussen 17 en 21 graden bij een zwakke wind uit zuid tot zuidoost.

Vrijdag blijft het aanhoudend zonnig en warm met hooguit enkele sluierwolken in het binnenland en mogelijk wat stapelwolken in het westen. In het westen draait de wind naar het noordwesten tot noorden en liggen de maxima iets lager dan de vorige dagen, tussen 25 graden aan de kust en 28 graden in het binnenland. Elders verwachten we nog temperaturen van 29 tot 33 graden.

Zaterdag blijft het nog grotendeels droog en erg warm met in de in de loop van de dag wel geleidelijk meer wolkenvelden. Op het einde van de dag en ’s nachts wordt het echter zwoel en is er kans op een plaatselijk onweer vanaf de Franse grens. De maxima liggen tussen 28 graden aan zee en 34 graden in de Kempen bij een zwakke tot matige wind uit oostelijke richtingen.

Zondag overdag is het nog vrij zonnig met temperaturen rond of boven de 30 graden in het binnenland. Zondagavond en -nacht gaat de overgang naar frissere zeelucht waarschijnlijk gepaard met regen en buien. Maandag is het vrij winderig en wisselvallig met kans op buien. De maxima dalen naar 22 of 23 graden in het centrum van het land. Dinsdag en woensdag wordt het geleidelijk droger, zonniger en warmer.

bron: Belga