Weerbericht – Heet zomerweer tot eind deze week

Het is woensdag opnieuw zonnig en warm, met maxima van 27 of 28 graden in de hoge Ardennen en tussen 30 en 34 graden in de andere streken. Er waait een meestal matige zuidoostenwind. Aan zee kan de wind op het einde van de namiddag of vanavond draaien naar noordelijke richtingen, zodat het daar dan koeler wordt in vergelijking met het binnenland. Dat meldt het KMI. Woensdagnacht is het helder tot lichtbewolkt. Vanaf het westen verschijnen er stilaan enkele hoge sluierwolken. In de kuststreek is er op het einde van de nacht kans op lage wolkenvelden. De erg zachte minima liggen tussen 17 en 21 graden. De wind is overwegend zwak uit zuidoostelijke richtingen.
Donderdag wordt opnieuw zonnig en zeer warm met maxima tussen 28 en 30 graden in de Ardennen en tussen 29 en plaatselijk 35 graden elders. De wind zal meestal zwak tot soms matig waaien uit het zuiden tot zuidoosten. Aan de kust draait de wind geleidelijk aan naar het noorden tot het noordoosten.
Vrijdag en zaterdag blijft het droog met, afgezien van wat wolkenvelden, veel ruimte voor zon. De temperaturen blijven zeer hoog met maxima in vele streken boven 30 graden en zaterdag hier en daar tot 34 graden. Vrijdag is het aan zee en over het noordwesten van het land wel enkele graden minder warm met eerder maxima tussen 23 en 28 graden. De nachten zullen eveneens zacht verlopen met minima tussen 18 en 20 graden. Vanaf zaterdagavond of zondag is er een aanvoer van meer onstabiele lucht, waardoor de kans op een onweersbui vergroot. De maxima zullen zondag nog nabij 30 graden liggen in het centrum. Vanaf maandag wordt het voelbaar koeler met maxima tussen 20 en 25 graden.

bron: Belga