Vlaams Belang trekt klacht tegen Versnick bij deontologische commissie terug in

Vlaams Belang trekt klacht tegen Versnick bij deontologische commissie terug in

Johan Deckmyn, fractieleider voor Vlaams Belang in de Gentse gemeenteraad, trekt zijn klacht tegen gemeenteraadslid en Oost-Vlaams gedeputeerde Geert Versnick (Open Vld) voorlopig in. Hij beslist pas na de conclusies van de Gentse Optimacommissie of de klacht terug ingediend wordt. Dat bevestigt fractieleider Deckmyn. Johan Deckmyn diende begin juli als eerste – en voorlopig enige – een klacht in bij de deontologische commissie van de stad Gent. Deckmyn is van mening dat Versnick inbreuken pleegde op de deontologische code voor gemeenteraadsleden. “Als er niemand beweegt, dan komt hij ermee weg”, was zijn redenering toen.

Intussen zegt fractieleider Deckmyn dat het hem wijzer lijkt om eerst de conclusies van de Optimacommissie af te wachten, vooraleer een eventuele klacht tegen Versnick te laten behandelen. “Indien de heer Versnick tijdens de Optimacommissie volledige klaarheid schept omtrent zijn handelen, is een klacht bij de deontologische commissie misschien niet nodig”, klinkt het.

De Gentse Optimacommissie start maandagavond en zou op drie avonden afgerond moeten zijn. Het is nog niet bekend op welke avond Geert Versnick opgeroepen wordt om te getuigen.

Overigens beslissen de fractieleiders van de provincieraad maandagavond of er nu daadwerkelijk een aparte provinciale Optimacommissie komt. Begin van de zomer waren ze principieel akkoord om aan een gezamenlijk voorstel te werken. Dat kwam er nadat halverwege juni bekendraakte dat Geert Versnick, naast gedeputeerde toen ook bestuurder bij Optima Group, net voor het faillissement een gesprek tussen de provincietop en de bank faciliteerde voor een belegging van tien miljoen euro.

bron: Belga