René Weiler verwacht goede prestatie van Anderlecht tegen Slavia Praag

door
Belga
Leestijd 2 min.

Recordkampioen RSC Anderlecht ontvangt morgen in de terugwedstrijd van de vierde en laatste voorronde van de Europa League het Tsjechische Slavia Praag. Paars-Wit staat na de 0-3 zege uit de heenmatch al met anderhalf been in de groepsfase en coach René Weiler hoopt ook morgen op een succesvolle partij. Dankzij de knappe uitgangspositie kunnen de Brusselaars het duel met veel vertrouwen tegemoet zien. Weiler duldt echter geen verslapping en verwacht een goede prestatie van zijn elftal. "We spelen thuis voor ons eigen publiek en moeten er een goede wedstrijd van maken, winnen en ons kwalificeren", stelde de Zwitser vandaag op zijn perspraatje. "Toch moeten we opletten, want er zijn geen makkelijke wedstrijden. Zij zullen risico's nemen en wij moeten aandachtig zijn".

Weiler is tegen Slavia niet meteen van plan om te roteren. "Het is altijd lastig om een Europese match winnend af te sluiten. Als dat kan, stel ik mijn sterkste team op. Ik ben tevreden met de manier waarop de groep evolueert, de sfeer is goed", klonk het bij de Brusselse T1, die naar eigen zeggen blij zal zijn als de zomermercato sluit.

Of Weiler Dennis Appiah aan de aftrap brengt, is nog niet bekend. De van Caen overgekomen Ghanese rechterflankverdediger ontbrak zondag nog in het duel tegen Eupen omwille van een lichte blessure die hij in Praag had opgelopen. "Ik ben nog geen 100 procent en test vandaag op training. Als ik in staat ben om te spelen, houd ik me uiteraard klaar", aldus Appiah, die van mening is dat er nog ruimte voor verbetering is in de Paars-Witte defensie. "We krijgen nog te veel doelpunten tegen, maar ik ben ervan overtuigd dat die stabiliteit er komt", aldus de 24-jarige Ghanees. Naast Appiah is overigens ook zijn landgenoot Frank Acheampong onzeker, ook hij test vandaag.

bron: Belga