L’Etincelle wint BK Vuurwerk

L'Etincelle wint BK Vuurwerk

Vuurwerkmaker L’Etincelle uit Hoei heeft de achtste editie van het vuurwerkfestival van Oostende, het BK Vuurwerk, gewonnen. Dat maakt Toerisme Oostende bekend. Party-Fices uit Namen won de publieksprijs. Jaarlijks organiseert Toerisme Oostende het vuurwerkfestival waarbij iedere maandag tijdens de zomervakantie een pyrotechnisch bedrijf de kans krijgt om zijn kunsten te etaleren op het strand van Oostende. Bij de jurering werd rekening gehouden met de duur, de opbouw en het tempo, de originaliteit en het kleurgebruik bij het afschieten van de vuurwerkpijlen. De jury is samen gesteld uit specialisten.

L’Etincelle ging uiteindelijk met de winst lopen met een score van 94,24 procent. LPL Fireworks – Pyrotechnie Liégeoise uit Luik, de winnaar van vorig jaar, werd tweede met 92,20 procent. Party-Fices mocht mee het podium op met 88,64 procent maar behaalde wel de publieksprijs.

“L’Etincelle, uit Hoei, dat vorig jaar tweede werd, zorgde voor spektakel met een perfect gebruik van ruimte, hoogte en laagte. Er werd op een indrukwekkende manier gebruik gemaakt van de volledige breedte van het strand. Er was mooi kleurgebruik en de krachtige finale werd met een daverend applaus beloond door het publiek. L’Etincelle mag zich winnaar noemen van het Vuurwerkfestival Oostende en mag zich volgend jaar opnieuw bewijzen op 21 juli. Daarenboven krijgen ze een geldprijs van 5.000 euro”, aldus Toerisme Oostende.

bron: Belga