Belgische Voetbalbond zet samenwerking met Piet Huys en William Wouters stop

Belgische Voetbalbond zet samenwerking met Piet Huys en William Wouters stop

De Belgische Voetbalbond heeft de samenwerking met secretaris Piet Huys en kok William Wouters stopgezet. Dat staat vandaag te lezen in enkele kranten en is ook bevestigd door de KBVB zelf. Huys was maar liefst 27 jaar secretaris op de Voetbalbond en werkte onder meer voor ex-bondscoaches Paul Van Himst, Georges Leekens (tweemaal), Robert Waseige, Aimé Anthuenis, René Vandereycken en Marc Wilmots. Wouters van zijn kant was twee jaar aan de slag bij de Duivels, hij verving net voor het WK van 2014 in Brazilië Wim Casteleyn.

De KBVB zette op 15 juli de samenwerking met Marc Wilmots in onderling overleg stop, de voormalige bondscoach betaalde het gelag na het voor de Duivels teleurstellend verlopen EURO2016. Een week geleden volgde zijn rechterhand en T2 Vital Borkelmans, ook physical coach Mario Innaurato en veiligheidsverantwoordelijke Serge Borlée hebben geen plaats meer in de staf van de nationale ploeg.

Roberto Martinez volgde Wilmots begin augustus op. Op zijn eerste persconferentie liet de Spanjaard verstaan dat hij zich wil laten bijstaan door zijn assistent-trainer Graeme Jones. De voormalige Britse aanvaller werkte eerder al samen met Martinez bij Everton, Wigan en Swansea, maar een officieel akkoord is er nog niet. Over de aanstelling van nieuwe stafleden voor de Rode Duivels zal de KBVB later communiceren, vrijdag maakt Martinez zijn allereerste selectie (voor de oefeninterland van 1 september tegen Spanje en de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Cyprus) bekend.

bron: Belga