Antwerpen wordt decor van wereldrecordpoging aantal opeenvolgende tenniswedstrijden

Antwerpen wordt decor van wereldrecordpoging aantal opeenvolgende tenniswedstrijden

Tennisspeler en -coach Maxime Braeckman van de Kim Clijsters Academy gaat op zaterdag 8 oktober in Antwerpen de uitdaging aan om het wereldrecord van het aantal opeenvolgende tenniswedstrijden spelen te breken. Het gaat om een initiatief ten voordele van SOS Kinderdorpen en naar aanleiding van de European Open, het enige ATP World Tour toernooi in België, in de Lotto Arena van 17 tot 23 oktober. Braeckman zal minstens 37 matchen enkelspel na elkaar moeten spelen om het huidige record van de Brit Mike Mitchell te breken. De recordpoging zal plaatsvinden op een tijdelijk oefenterrein dat op het Koningin Astridplein zal geplaatst worden. Na het evenement zullen de deelnemers aan de European Open er zich kunnen voorbereiden op het toernooi. Voorbijgangers zullen zowel de recordpoging van Braeckman als de trainingen van topspelers zoals David Goffin en David Ferrer kunnen volgen, want het terrein zal zich in een transparante tent bevinden.

Braeckman zal het opnemen tegen sponsors van het evenement, jonge talenten van de Kim Clijsters Academy en bekende figuren als Kim Gevaert en Guga Baúl. Kim Clijsters steunt het project, maar zal vanwege haar zwangerschap zelf niet kunnen spelen. De organisatie hoopt in totaal minstens 25.000 euro in te zamelen voor de renovatie van een Bulgaars sportterrein van SOS Kinderdorpen. Wie een schenking wil doen, vindt de nodige informatie op www.europeanopen.be.

Braeckman zal amper vijf minuten per uur mogen rusten, al mag hij die tijd ook opsparen. “Het wordt een enorme fysieke én mentale uitdaging”, zegt hij. “Ik zal me goed moeten voorbereiden, ook op het vlak van voeding, om het zo lang mogelijk vol te houden.” Hoe lang hij over het record doet en hoeveel van de wedstrijden hij wint, is niet van belang.

bron: Belga