POLL. Sta jij ook te lang onder de douche?

Jongvolwassenen tussen 18 en 35 jaar staan volgens nieuw onderzoek gemiddeld een kwartier onder de douche. Hoewel zo’n wasbeurt veel deugd kan doen, zijn de gevolgen niet min: een stevig waterverbruik en een hoge CO2-uitstoot. Bovendien is het niet goed voor onze huid.

Wie 15 minuten onder een douche van 35 graden staat verbruikt 150 liter water. Dat kost 1,05 euro en zorgt voor een CO2-uitstoot die gelijkstaat aan vier beurten met een wasmachine of vijf kilometer met de auto.

Toch staan duizenden mensen dagelijks een kwartier onder de douche, blijkt uit een Nederlands onderzoek van Milieu Centraal. Vooral jongvolwassenen. De overheidsorganisatie maant hen aan om te douchen met hun favoriet nummer op de achtergrond en daarna de kraan onverbiddelijk dicht te draaien. “Vijf minuten is de ideale timing voor ons lijf én de planeet”, klinkt het.

In Vlaanderen is het algemene gemiddelde gelijk aan dat van Nederland: acht minuten. Dat blijkt uit onderzoek van Ecolife, een vzw die onze ecologische voetafdruk berekent.


Bron: Het Nieuwsblad en redactie Metro
Foto: Pixabay