Minstens vijf doden bij aardbeving in Italië

Residents reacts among the rubble after a strong heartquake hit Amatrice on August 24, 2016 Central Italy was struck by a powerful, 6.2-magnitude earthquake in the early hours, which has killed at least three people and devastated dozens of mountain villages. Numerous buildings had collapsed in communities close to the epicenter of the quake near the town of Norcia in the region of Umbria, witnesses told Italian media, with an increase in the death toll highly likely. / AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE

Italië is afgelopen nacht opgeschrikt door een aardbeving met een magnitude van 6.2. Volgens de burgemeester van de getroffen plaats Amatrice hebben minstens vijf mensen het leven verloren. De stad zelf zou ook helemaal in puin liggen.

De aardbeving vond rond 3u30 plaats en was voelbaar in heel Centraal-Italië, zelfs tot in de hoofdstad Rome. De US Geological Survey zegt dat het epicentrum in de buurt van de stad Norcia lag en de schok een kracht van 6.2 had. De Italiaanse civiele bescherming houdt het op een magnitude van 6.0, en richtte een crisiscentrum in.

Sergio Perozzi, de burgemeester van Amatrice, laat weten dat zijn stad zwaar getroffen is. Aan de publieke radiozender RAI Radio 1 zei hij dat gebouwen in het centrum van de stad zijn ingestort en de elektriciteit uitviel. “De helft van het dorp is volledig weg”, verklaarde Perozzi. Ook in dorpen als Accumoli, Posta en Arquata del Troto zou er materiële schade zijn. Helikopters zijn onderweg om de schade op te nemen.

Volgens de laatste berichten is er sprake van minstens vijf doden. Zo kwam een bejaards stel om het leven toen hun huis instortte in Arquata del Tronto. Ook in Accumoli en Amatrice zouden respectievelijk één en twee personen de beving niet overleefd hebben.

 

Foto AFP / F. Monteforte