Man beseft niet dat hij slaapt op grootste parel ter wereld

Een visser uit de Filippijnen is al jaren miljonair, zonder dat hij het zelf wist. De man vond jaren geleden de grootste parel ooit, maar gebruikte het als geluksbrenger en legde het gewoon onder zijn bed.

De Filippijnse visser zal het misschien niet graag horen, maar zijn verhaal doet me denken aan het sprookje van ‘De prinses op de erwt’. Het gaat over een koning en koningin die een zoon hebben en voor hem op zoek zijn naar een vrouw. Om er de echte prinses uit te halen, verzinnen ze een list. Wie na een nacht slapen op 20 matrassen nog voelt dat er een erwt onder ligt, wegens haar gevoelige huid, kan niet anders dan een prinses zijn. Misschien had onze Filippijnse vriend zich wat meer als een diva mogen gedragen. Dan had hij gevoeld dat wat onder zijn bed lag, niet zomaar een vondst uit de zee was.

Het was pas toen zijn houten huis in vlammen opging, dat de man zijn spullen moest verplaatsen en geen plaats meer had voor het gevaarte en ermee naar de toertistische dienst ging. De mensen daar geloofden hun ogen niet. De parel is vijf keer groter dan de vorige recordhouder. Hij is 30 centimeter breed, bijna 70 centimeter lang en zijn waarde wordt geschat op ongeveer 88 miljoen euro.

De visser claimt dat hij de parel toevallig had gevonden, toen zijn haak bleef hangen in een schelp. Dat verhaal is ondertussen bevestigt door de toeristische dienst. Het is nu wachten op de officiële goedkeuringen van edelsteendeskundigen en internationale, gespecialiseerde organisaties, maar het lijkt er sterk op dat de eilandengroep een attractie rijker is.

Foto Facebook / Aileen Cynthia Maggay-Amurao