Verdachte van steekpartij Ukkel nog niet verhoorbaar

Verdachte van steekpartij Ukkel nog niet verhoorbaar

De 52-jarige vrouw die gisterennamiddag in Ukkel drie personen heeft neergestoken, is nog niet kunnen verhoord worden door de politie of de onderzoeksrechter. Haar medische toestand laat dat nog niet toe, zo meldt het Brusselse parket. Het Brusselse parket heeft een gerechtelijk onderzoek geopend voor poging tot doodslag. Ook loopt er een onderzoek naar het geweld dat door de politie gebruikt werd om haar te overmeesteren. De feiten deden zich rond 16.30 uur voor op de Waterloosesteenweg in Ukkel. Om een nog onbekende reden kreeg de vrouw het in een bus van de MIVB aan de stok met andere passagiers, die ze vervolgens aanviel met een mes. Twee mensen raakten daarbij gewond. De vrouw stapte vervolgens van de bus en verwondde nog een derde persoon. De lokale politie van de zone Marlow (Ukkel, Oudergem, Watermaal-Bosvoorde) kwam ter plaatse en probeerde de vrouw te bedwingen.

Toen de vrouw de bevelen van de politie niet opvolgde, gebruikten de agenten hun vuurwapen om de dame te neutraliseren. Ze werd tweemaal geraakt, in de arm en het bovenlichaam, en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis.

“Daar kon ze vanwege haar verwondingen nog niet verhoord worden”, zegt parketwoordvoerster Rym Kechiche. “De onderzoeksrechter heeft voorlopig nog niet beslist of hij een aanhoudingsbevel aflevert zonder de vrouw te verhoren, of dat hij de termijn waarbinnen een aanhoudingsbevel moet afgeleverd worden, verlengt met 24 uur.”

Haar drie slachtoffers werden ook voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis, maar minstens twee van hen hebben het ziekenhuis al kunnen verlaten, aldus nog de parketwoordvoerster. “Het Comité P heeft ook een onderzoek geopend naar het optreden van de politie”, zegt de parketwoordvoerster. “Daarbij wordt nagegaan of het gebruikte geweld aangepast was, gezien de omstandigheden en de houding van de verdachte.”

bron: Belga