Verdacht poeder in Nevele: passionele redenen voor versturen poederbrieven

De man die opgepakt werd op verdenking van het versturen van enveloppen met een verdacht poeder in het Oost-Vlaamse Nevele, pleegde de feiten om passionele redenen. Dat werd vernomen bij het Gentse gerecht. Het parket Oost-Vlaanderen wil de man laten opdraaien voor de kosten voor de interventies. In het postkantoor op de hoek van de Kloosterlaan en de Gezusters Lovelingstraat in Nevele werd op 11 augustus poeder ontdekt in een envelop. Enkele dagen ervoor waren nog twee postbodes onwel geworden in deelgemeente Landegem, nadat ze in contact waren gekomen met wat later suiker bleek te zijn. Er werd een veiligheidszone rond het kantoor ingesteld en het poeder werd opnieuw onderzocht door de civiele bescherming.

Het ging om het werk van dezelfde man. Hij werd opgepakt en heeft bekentenissen afgelegd. De enveloppen werden telkens in dezelfde brievenbus gepost en ze droegen dezelfde kentekenen. Uit het onderzoek bleek dat de inhoud ging om een mengeling van suiker, bloem en paardenmest.
“De man had geen slechte intenties en stond niet stil bij de gevolgen van zijn daden. Hij zal gedagvaard worden en het parket zal bekijken hoe het kostenplaatje verhaald kan worden op de verdachte”, verklaarde het parket eerder. De man mocht beschikken.

bron: Belga