US Open - David Goffin start als twaalfde reekshoofd in New York

door
Belga
Leestijd 1 min.

David Goffin (ATP 14) start volgende week als twaafde reekshoofd op de US Open, het vierde en laatste grandslamtoernooi van het seizoen.

De Servische nummer een van de wereld en titelverdediger in New York, Novak Djokovic, is eerste reekshoofd, voor de Brit Andy Murray (ATP 2), de kersverse olympische kampioen. De Zwitser Stan Wawrinka (ATP 3) is derde reekshoofd. Door de afwezigheid van Roger Federer (ATP 4) is Rafael Nadal (ATP 5) vierde reekshoofd.

Tien Belgen, zes mannen en vier vrouwen, treden nog aan in de kwalificaties: Steve Darcis (ATP 108), Arthur De Greef (ATP 139), Kimmer Coppejans (ATP 154), Ruben Bemelmans (ATP 180), Yannik Reuter (ATP 242), Joris De Loore (ATP 219), Alison Van Uytvanck (WTA 112), Elise Mertens (WTA 138), Ysaline Bonaventure (WTA 162) en An-Sophie Mestach (WTA 214). David Goffin (ATP 14), Kirsten Flipkens (WTA 68) en Yanina Wickmayer (WTA 38) zijn rechtstreeks geplaatst.

Bij de vrouwen is Serena Williams, nummer een van de wereld en zesvoudig winnares van de US Open, voor de vijfde keer topreekshoofd. Ze gaat op zoek naar haar 23e Grand Slam en zou daarmee definitief Steffi Graf achter zich laten. De Duitse Angelique Kerber is het tweede reekshoofd, Garbine Muguruza derde.

De loting, zowel van de mannen als de vrouwen, vindt vrijdag plaats.

bron: Belga