Ultimatum van schuldeisers vastgoedpoot Optima Global Estate

Ultimatum van schuldeisers vastgoedpoot Optima Global Estate

Jeroen Piqueur, de voormalige topman van Optima Bank, heeft nog tot eind augustus om de schuldeisers van de vastgoedpoot Optima Global Estate (OGE) te overtuigen dat een doorstart haalbaar is. Dat schrijft De Standaard en het bericht wordt bevestigd door de curatoren van de failliete Optima Bank, één van de schuldeisers. Vier belangrijke schuldeisers hebben het lot van Optimal Global Estate (OGE) in handen, schrijft De Standaard. “Het gaat om de curatoren van Optima Bank, KBC Bank, Belfius en de investeringsgroep Saffelberg van ondernemer Jos Sluys. De vier partijen hebben Jeroen Piqueur tot eind augustus de tijd gegeven om hen te overtuigen dat OGE een leefbare toekomst heeft. Ze eisen een leefbaar business plan. Een externe consultant buigt zich over dat plan.”

De Optima Bank werd op 15 juni failliet verklaard door de Gentse rechtbank van koophandel. De Optima Group, de holding boven Optima Bank, had in het verlengde boekjaar 2014-2015 een verlies geleden van 30,5 miljoen euro. Piqueur heeft 42 procent van de aandelen van Optima Group in handen en de vastgoedpoot Optima Global Estate is eigenaar van 7 procent.

Piqueur wil onder een andere naam doorgaan met de verkoop van vastgoed. “Commissie-inkomen staat ook in het nieuwe model centraal”, meldt De Standaard. “In het verleden moest OGE een belangrijke aanbrengvergoeding betalen aan Optima Bank telkens een klant van Optima Bank zich liet overtuigen vastgoed aan te kopen via OGE. Sommigen spreken over 15 procent van de verkoopwaarde, wat erg hoog lijkt.”

bron: Belga