Stichting Brandwonden biedt brandweer kits aan voor eerste zorgen bij aanslagen

Stichting Brandwonden biedt brandweer kits aan voor eerste zorgen bij aanslagen

De verschillende brandweerzones van het land zullen van de Stichting Brandwonden kits krijgen die aangepast zijn voor eerste zorgen bij aanslagen. “Het gaat om materiaal om hevige bloedingen te controleren, zoals drukverbanden en tourniquets, om de brandweerlui toe te laten de slachtoffers levend uit de gevarenzone te brengen”, aldus Jean-Pierre Arnould, gedelegeerd bestuurder van de Stichting Brandwonden. “Bij de aanslagen van 22 maart 2016 werden de hulpdiensten geconfronteerd met wonden, die men eerder tegenkomt in oorlogssituaties”, aldus de Stichting in een persbericht.
Het is de bedoeling dat de eerste interventieteams de kit met het nodige materiaal voor eerste hulp kunnen meenemen, “waardoor er geen nutteloze dodelijke slachtoffers te betreuren vallen”. Zo’n koffertje, met een waarde van 200 euro, wordt samengesteld door de Stichting zelf.
De verdeling van de kits kan samengaan met een specifiek opleidingsprogramma voor de brandweerlui in coördinatie met het Kenniscentrum van de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken.

bron: Belga