Steekpartij Ukkel – Onderzoeksrechter stelt beslissing over aanhouding uit

Steekpartij Ukkel - Onderzoeksrechter stelt beslissing over aanhouding uit

De onderzoeksrechter die belast is met het gerechtelijk onderzoek naar de steekpartij in Ukkel, heeft nog niet beslist of ze de verdachte van die steekpartij onder aanhoudingsbevel plaatst. “De verdachte is nog steeds onverhoorbaar, zodat de onderzoeksrechter haar beslissing om de verdachte al dan niet onder aanhoudingsbevel te plaatsen, uitstelt tot ze wel verhoorbaar is”, zegt het Brusselse parket. De feiten deden zich rond 16.30 uur voor op de Waterloosesteenweg in Ukkel. Om een nog onbekende reden kreeg de 52-jarige vrouw van Filipijnse origine het in een bus van de MIVB aan de stok met andere passagiers, die ze vervolgens aanviel met een mes. Twee mensen raakten daarbij gewond. De vrouw stapte vervolgens van de bus en verwondde nog een derde persoon.

De lokale politie van de zone Marlow (Ukkel, Oudergem, Watermaal-Bosvoorde) kwam ter plaatse en probeerde de vrouw te bedwingen, maar omdat de vrouw de bevelen van de politie niet opvolgde, gebruikten de agenten hun vuurwapen om haar te neutraliseren. Ze werd tweemaal geraakt, in de arm en het bovenlichaam, en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis.
Haar drie slachtoffers werden ook voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis, maar konden het ziekenhuis maandagavond al verlaten.

bron: Belga